مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر آستانه روز جهانی تالاسمی، با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در حوزه تعیین زیر گروههای خونی اظهار کرد: در گام اول باید گروههای فرعی خونی اهدا کنندگان خون و همچنین بیماران را شناسایی و در سیستم انتقال خون ثبت کنیم تا در ادامه بتوانیم آنتیبادی اسکرین یا غربالگری آنتیبادی را روی آنها انجام دهیم.
وی افزود: در حال حاضر به لحاظ علمی و فنی مقدمات این کار مهم فراهم شده است و صرفاً به دلیل هزینههای بالای آن نیازمند تأمین بودجه مورد نیاز هستیم.
جمالی با اشاره به اینکه بودجه فعلی سازمان انتقال خون ایران کفاف راه اندازی این خدمت را نمیدهد، گفت: برای تأمین بودجه مورد نیاز با سازمان برنامه و بودجه کشور رایزنی و مکاتبه کردهایم و امیدواریم با حمایت دولت محترم و تخصیص بودجه مورد نیاز از سوی سازمان برنامه و بودجه بتوانیم در سال جاری موضوع آنتی بادی اسکرین را عملیاتی کنیم. چرا که این موضوع علاوه بر بیماران تالاسمی برای همه بیمارانی که نیازمند دریافت خون مداوم هستند، ضروری و حیاتی است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت ذخیره خون در استان سیستان و بلوچستان و کمبودهای موجود در این استان گفت: در گذشته نه چندان دور وضعیت ذخیره خون در استان سیستان و بلوچستان قرمز بود و تنها برای دو روز ذخیره خونی داشت این در حالی است که با استفاده از ظرفیت استانهای مختلف که وضعیت بهتری داشتند از طریق شبکه خون رسانی امروز ذخیره خون در این استان به حدود ۶ الی ۸ روز رسیده است. و حتی در شهرهای کوچک هم مثل قدیم نیست و کمبود خون تقریباً وجود ندارد. انجمن تالاسمی ایران نیز موضوع ذخیره خون در استان سیستان و بلوچستان را رصد کرده و در نامهای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رضایت خودشان را اعلام کردند.
جمالی با تاکید بر اینکه استان سیستان و بلوچستان زیرساختهای ضعیفی دارد و حتی یک ساختمان ندارد، اضافه کرد: بسیاری از شهرها مرکز انتقال خون ندارد. مدیر جدیدی در این حوزه منصوب شده که در همه شهرها به دنبال این است که مراکز جدید ایجاد کند و سامانههای سیار خونگیری یا همان اتوبوس خونگیری تهیه شود. ما در تلاش هستیم تا با ایجاد زیرساختها استان سیستان و بلوچستان را به سمت استقلال ببریم که نیازی به استانهای دیگر نداشته باشد.
وی درباره ذخیره فعلی خون در سایر استانهای کشور برای بیماران تالاسمی توضیح داد: تقریباً میتوانیم با اطمینان بگوییم که ما صددرصد نیازهای بیمارستانی را در کل کشور تأمین میکنیم. ممکن است در یک مقطعی به دلیل شرایط جوی مراجعه کم باشد و به صورت یکی، دو روزه کمبودهای موضعی رخ دهد، اما خوشبختانه به طور کلی نیازهای بیمارستانی را صددرصد تأمین میکنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به این سوال که آیا در آستانه روز جهانی حمایت از بیماران تالاسمی خبر خوشی برای آنها دارید؛ گفت: خبرهای خوشی در راه است که آن را به خواست خدا برای ۲۴ خرداد روز جهانی اهدای خون یا ۹ مرداد روز ملی انتقال خون که قطعی شود، اعلام خواهیم کرد.
نظر شما